NBR Katoen

Vanaf € 96,80 € 80,00

Levertijd: 15 Werkdagen

NBR Katoen

Een van de beste droogloopmatten uit ons assortiment. Katoen een natuurlijke vezel die water echt kan absorberen. Komt u uit de douche/bad droogt u zich normaal ook met een katoenen handdoek af. Geloof niet in sprookjes van goedkope synthetische matten die tot 6-8 liter water per m² kunnen opnemen. Deze mat combineerd polyester 50% met katoen 50% waardoor het katoen minder pluist en water weer sneller kan verdampen uit de mat en deze weer meer watern kan opnemen.

De NBR katoen mat wordt normaal gebruikt in de verhuur van matten, in winkels en plaatsen waar veel bezoekers komen om de vloer achter de mat droog te houden.

Deze droogloopmat heeft dan ook een echte industrieel wasbare NBR rubber rug. De mat ligt vlak, krult niet op, randen scheuren niet af. Tot 85x150 cm kunt u zelf thuis wassen in een 5 kg wasmachine. Drogen kan in de droger. Getest op minimaal 100 wasbeurten.

De NBR Katoen is een droogloopmat die lang meegaat en waar u geen spijt van zult hebben. 

Kenmerken:

- 50% katoen / 50% polyester pool, geen gerecyclede kwaliteit.
- 3 Standaard breedtes, iedere lengte tot 700 cm = standaard maat.
- Speciale maten tot 150x700 cm.
- Met of zonder zwarte rand
- Optioneel 3mm rubber (mat blijft beter liggen in een uitsparing)
- NBR rubber rug die mooi vlak ligt (geen opstaande randen)
- Industrieel wasbaar op max 60 graden
- Drogen in droger of ophangen
- 2 jaar garantie op de mat.
- Maattolerantie tot + 3%

Voorbeeld Maattolerantie in een gat in de vloer.

Bestel matten in lengte en breedte minimaal 4-5 cm groter. Uitsparing bijv. 100x200 cm bestel dan 105x205 cm. Maximale maat is 147 x597 cm. Maximale nuttige maat (na aftrek tolerantie) zonder rand is dan 144x590 cm. Is de uitsparing of ruimte bijv 300x300 cm, dan delen we de mat op in 2 of 3 stukken. Neem contact ons met op voor de beste oplossing. Kies het optionele 3mm rubber, de mat blijft dan beter liggen, totale hoogte is ca 11-12 mm. TIP, soms kan het goedkoper zijn de mat groter te nemen in een standaard maat, bijv u kiest 108x250 cm > 112x250 cm zal dan goedkoper zijn.

Voorbeeld Maattolerantie los op de vloer.

Ligt de mat los op de vloer en heeft de mat een rand, bijv tussen een deurpost bestel de mat dan 3% kleiner. Bij een deurpost 100 cm bestel dan 97 cm. Let op de mat kan dan tussen de 100 en 94 cm geleverd worden. De mat kan dus ook kleiner worden. Besteld u 100 cm kan de mat met rand ook 103 cm geleverd worden, deze past dan niet meer tussen de deurpost.

Weekmakers

Let op deze mat heeft een rubber rug. Deze rug bevat weekmakers. Vraag uw vloerleverancier of een mat met weekmakers gebruikt kan worden. Sommige gietvloeren, pvc vloeren, PU vloeren kunnen reageren met weekmakers waardoor vlekken kunnen ontstaan.
Gebruik op dit soort vloeren is voor eigen risico.

Wassen

Dit is een wasbare mat, tot ca 85x150 cm kunt u de mat zelf wassen in een wasmachine van ca 5 kg.
Gebruik bij het wassen maximaal 1/2 liefst 1/3 van de hoeveelheid zeep die u normaal gebruikt. Het rubber van de mat heeft geen wasmiddel nodig.
Wassen kan van koud tot maximaal 60 graden.
Gebruik geen wasverachter !!!
Centrifugeren / Zwqieren op maximaal 800 toeren.Drogen kan in de droger of hang de mat op in de zon of een warme plek in huis.

Een nieuwe mat kunt u ook alleen spoelen en daarna drogen. Het katoen zal hierdoor dikker worden, open gaan staan waardoor het meer vocht kan opnemen.

Meer informatie
SKU NBR Katoen
Gewicht 2.7500
Retourrecht (Consumenten) Nee (Maatwerk)
Levertijd 15 Werkdagen
Brandklasse Dfl
Poolhoogte ca. 8-9 mm
Totale Hoogte ca 9-10 mm
Rug NBR Rubber
Poolmateriaal Katoen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:NBR Katoen